Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Ρωσία θέλει να δημιουργήσει τη δική της game engine

*
Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα, η Russia αναζητά τρόπους να δημιουργήσει τη δική της game engine. Οι εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την απόσυρση των μεγάλων εταιρειών από την τοπική αγορά, που ήταν επακόλουθο της εισβολής στην Ουκρανία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Kommersant, ένας αριθμός μεγάλων ρωσικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του IT, όπως η VK (η ρωσική εναλλακτική του Facebook), βρίσκονται αυτή την εποχή σε συζητήσεις με το υπουργείο ψηφιακής ανάπτυξης της χώρας, για τη δημιουργία μιας νέα game engine, που πολύ πιθανό να χρηματοδοτηθεί από το κράτος.

Οι σχετικές συζητήσεις ξεκίνησαν τον Μάιο, όταν Ρώσοι developers εξέφρασαν την ανησυχία τους, ότι σε λίγο καιρό θα είχαν περιορισμένη πρόσβαση σε εργαλεία όπως η Unreal ή η Unity. Η πρωτοβουλία περιγράφεται ως σημαντική και επείγουσα για τους Ρώσους video game developers.


Πάντως το εγχείρημα δεν θα είναι εύκολο για μια σειρά από λόγους. Πρώτον, απαιτείτε εκ μέρους της ρωσικής κυβέρνησης μακροχρόνια επένδυση που θα ανέλθει σε δισεκατομμυρια ρούβλια. Δεύτερον, το όλο project θα ξεκινήσει από το μηδέν. Τρίτον, δεν θα υπάρξει καμία υποστήριξη από τρίτες χώρες.

Από την άλλη θα χρειαστεί και η συμμετοχή κατασκευαστών καρτών γραφικών. Τη στιγμή αυτή είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξο να νομίζει κανείς ότι η Nvidia ή AMD θα δεχτούν να υποστηρίξουν με οποιονδήποτε τρόπο το project.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*